Нова телевизия излезе с официална позиция след изказването на премиера, че

...
Нова телевизия излезе с официална позиция след изказването на премиера, че
Коментари Харесай

Нова тв: Няма цензура или автоцензура в сваленото предаване на Милен Цветков

Нова телевизия излезе с публична позиция след изявлението на премиера, че не е оказвал напън за свалянето на епизод от предаването на Милен Цветков.
 Великодушен Борисов позволи на медиите да пишат каквото си желаят  Нова тв: Спряхме предаването на Милен Цветков, тъй като не отговаряше на стандартите за обективност  Темата за гръцкия остров и Борисов смъкна предаването на Милен Цветков
В предаването трябваше да се дискутира една пикантна и евентуално подправена вест - че Бойко Борисов е придобил гръцки остров. Тя бе публикувана от едва известен уебсайт. Засега няма нито доказателства, нито сериозен информационен източник, който да застане зад това изказване.

" Ако е истина, ще дойда да си оставя самичък оставката. Или е цензура, или автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята активност ", сподели по-рано през днешния ден Борисов.

Последва известие, оповестено на интернет уеб страницата на Нова:

Реакцията против разпространяването на подправени вести не може да бъде определяна като цензура или автоцензура
Нова телевизия декларира, че не се оказва напън върху продуцентските решения и публицистичната политика на медията постоянно е била самостоятелна. NOVA, като виновна медия, не може да бъде пропагандатор на подправени вести, тъй като пази професионалните правила на публицистиката. Реакцията против разпространяването на подправени вести не може да бъде определяна като цензура или автоцензура.

NOVA се опълчва на опитите самостоятелни редакторски решения на медията да бъдат употребявани за политически цели. Отстояваме правилата на професионалната публицистика, тъй като свободата на словото е и отговорност.

Ето и позицията на Nova Broadcasting Group от през вчерашния ден:

" Епизодът от " Часът на Милен Цветков " на 25-ти юни не е излъчен, тъй като не дава отговор на стандартите на малкия екран за обективност, правота и баланс на гледните точки.

Ръковоството на медиата показва, че " Високите условия към работата на публицистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. "

Nova Broadcasting Group поддържа и ще продължи да отстоява в своята активност публицистичната си самостоятелност, съобразена със закона, етичните и морални правила, и положителните професионални практики.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР